Parterapi

De fleste par oplever perioder med problemer eller kriser i parforholdet. Uanset om I ’bare’ ønsker at forbedre kontakten og kommunikationen mellem jer, eller om I faret vild og ønsker hjælp til forsoning og at finde hinanden igen. Uanset om I er i tvivl og har brug for at få en afklaring på, hvad I skal med hinanden eller allerede har besluttet jer for at skilles og ønsker at gøre det på en ordentlig måde, så får I i parterapien et roligt, trygt og organiseret rum, hvor I får mulighed for at tale om det vigtige mellem jer på en konstruktiv og fremadrettet måde. Med udgangspunkt I jeres ønsker, tager jeg ansvar for at guide samtalen mellem jer, så I kan få en ny oplevelse af god kontakt og håb. Og I får lejlighed til at træne ny relationel adfærd, i den udstrækning der er brug for det.

I parterapi arbejder jeg med metoder fra Relationsfokuseret Parterapi og Imagoterapi, hvor den anerkendende dialog har fokus på at styrke kommunikationen hos jer som par, samt at opnå større nærhed, anerkendelse og forståelse for hinandens forskelligheder og sårbare punkter. Det vigtigste redskab i terapien er dialogen. Der er her, I som par får indsigt i og forståelse for hinandens verden med de umødte behov og længsler, der ligger bag frustrationerne. I dialogen lærer I en ny måde at tale sammen på, med en dyb indbyrdes kontakt. I får mulighed for at mærke og føle, hvordan det er at få lov til at tale ud og at blive hørt og anerkendt. Ikke mindst får i mulighed for at mærke og føle, hvor givende det er virkeligt at lytte til sin partner uden at gå i forsvar.

Parforholdet er det sted, hvor vi via den tætte tilknytningen får aktiveret vores barndomssår og vores tillærte sider, på godt og ondt. Som mennesker vælger vi som oftest hinanden som partnere med komplimenterende tilknytningsmønstre, eller ’sår’. Dermed er vores partner netop den, vi har brug for, for at kunne afvikle vores oprindelige tillærte mønstre at relatere os med og i stedet at udvikle vores fulde relationelle potentiale – også selvom det ikke altid ser sådan ud. På den måde er parforholdet en unik arena for forandring og udvikling, hvor I får mulighed for at transformere relationen og udvikle ny adfærd, som fremmer glæden ved at være sammen som par.